Aktiviteter under Sunnanådagen

Damer div 1 Norra, Sunnanå SK – Själevads IK
Sunnanå jagar en topplacering i tabellen och möter Örnsköldsviksgänget Själevads IK. Matchen i våras mellan lag slutade med en 3-0 seger för Sunnanå SK.
När: 14.00-16.00
Var: Sörvalla konstgräs

Herrar div 4 Norra Västerbotten, Sunnanå SK – Morön BK
Stadsderbyt och tillika toppmötet i division 4 mellan Sunnanå SK-Morön BK. En sexpoängsmatch för framförallt Sunnanå, om man lyckas vinna och ta 3 poäng blir det en spännande avslutningen på serien. De grönvita drog det längsta strået i vårens drabbning och vann med 2-1.
När: 17.00-19.00
Var: Sörvalla konstgräs 

Veteranmatch – Sunnanåprofiler
Genom åren är det många personer som satt avtryck i föreningen, som spelare, ledare, styrelseledamot mm. Dessa Sunnanåprofiler kommer putsa skorna, vässa dobbarna och plocka fram deras skickligheter på fotbollsplanen genom att spela en veteranmatch. 7-manna fotboll med en mix av killar och tjejer i båda lagen. Vilka spännande profiler får vi se på Sörvalla?
När: 15.55-16.30
Var: Sörvalla konstgräs 

Ungdomsmatcher
Se framtidens spelare på Sörvalla under dagen! Många härliga och underhållande matcher med mycket glädje utlovas under dagen. Våra ungdomslag från 2004-2011 spelar över tiotalet matcher under dagen i spelformerna 3mot3*, 5-manna, 7-manna och 9-manna.
När: 10.00-18.00
Var: Sörvalla naturgräs & Sörvalla konstgräs
*Läs mer om 3mot3 under rubriken 3mot3.

3mot3
Vi har till dagen till ära lånat in en sarg i form av ett nät från VFF för att våra yngsta ska få prova på den nya och kommande spelformen 3mot3 med sarg. Nästa år (2019) kommer spelformen 3mot3 gälla i hela landet för 6-7 åringar men har redan applicerats i vissa distrikt. Speltiden är 3x4 min och man spelar utan målvakt. Sunnanås P11 & F11 kommer spela matcher.
När: 12.00-14.00
Var: Sörvalla naturgräs

Fikabuffé
Kaffe och kaka eller läsk/festis och kaka är någonting som förgyller matchupplevelsen. Till kaffet, läsken eller festisen så kommer det finnas möjlighet att köpa en fikabuffé och man får plocka på sig så mycket fika som ryms på tallriken. Det kommer finnas massvis med goda olika sorter och även laktos- och glutenfria alternativ.
När: 10.00-19.00
Var: Partytältet på grusvägen

Insamling av idrottsprylar
Ta tillfället i akt att rensa förråd, garage och vindar på idrottsprylar som inte används och lämna det på Sörvalla under dagen. Vi tar emot fotbollsskor, skidor, skridskor, stavar, tennisracket, ja alla idrottsprylar så lämnar vi det till Fritidsbanken. För er som även har gamla Sunnanåkläder som blivit för små eller inte används längre kom förbi med det så kan vi ha vår egna ”Sunnanågarderob” på Sörvalla för dem som kanske inte har och har råd att köpa egna Sunnanåkläder.
När: 10.00-19.00
Var: I anslutning till garaget

Hoppborg
För de som känner att man behöver ”hoppa av sig” mellan alla matcher kommer det finnas hoppborg på Sörvalla under dagen.
När: 10.00-17.00
Var: Sörvalla naturgräs

Fotbollspiltavla
Testa hur pricksäker du är med dina skott på den stora fotbollspiltavlan. Det är en uppblåsbar piltavla där bollarna fäster med kardborreband på tavlan.
När: 10.00-17.00
Var: Sörvalla naturgräs

Speedshooting
Hur hårt kan du egentligen skjuta? Skjuter jag hårdare med min höger än min vänster? Under dagen kommer du ha möjligheten att få svar på dem frågorna med att skjuta mot speedshoting-mätaren.
När: 10.00-17.00
Var: Sörvalla naturgräs

Grill
För att orka med hela dagen behöver man fylla på med ny energi. I vår grill kommer det finnas hamburgare, kycklingburgare och halloumiburgare att stilla hungern med. Även mjölk- och glutenfritt bröd kommer att finnas.
När: 11.00-19.00
Var: Kortsidan av läktaren 

Kiosk
För den som kanske inte vill köpa en hel fikabuffé eller en burgare så kommer kiosken att hållas öppen för lite mindre tilltugg, kaffe, läsk och festis. Kioskens öppettider är mellan 10.00-19.00.
När: 10.00-19.00
Var: Kiosken

Sunnanåpyssel
Gör dina egna Sunnanåvimplar, flaggor, banderoller, plakat i blått & vitt och heja fram damlaget och herrlaget och de andra ungdomslagen som spelar under dagen! Ansiktsmåla dig så det verkligen syns att du stöttar Sunnanå!
När: 12.00-17.00
Var: Altanen utanför kansliet

Godislotter
Köp en lott i det populära godislotteriet och få chansen att vinna en godispåse för en billig slant!
När: 10.00-19.00
Var: Kortsidan av läktaren

Halvapottenlotteri
Under hela dagen kommer det finnas möjlighet att köpa halvapottenlotter och i slutet av dagen kommer vinnaren att dras. En heldag med mycket folk på Sörvalla finns det goda förutsättningar till en bra vinstsumma! Vinnaren presenteras i halvtidsvilan under herrlagets match.
När: 10.00-17.45
Var: Kortsidan av läktaren & på läktaren

TUSS
TUSS är ett projekt som startades av Sunnanå 2016. TUSS står för Trygghet Uppmuntran Självförtroende Självtillit. Sedan 2018 är TUSS är ett tvåårigt Arvsfondsprojekt som syftar till att stärka flickor med olika etnisk bakgrund i åldrarna 7-25 år samt utveckla en metod för ökad inkludering i ordinarie föreningsliv, anpassad efter Skellefteås lokala förutsättningar. TUSS vill att fler tjejer ska få möjligheten att vara fysiskt aktiva på fritiden, hitta en idrottsförening och få en meningsfull fritid. Under Sunnanådagen kommer det vara träningar och matcher och förhoppningen är att fler tjejer vill börja vara med i TUSS. Mellan 13.00-13.45 är det även en utbildning i föreningskunskap för tjejerna och föräldrar.
När: 10.00-12.00
Var: Sörvalla naturgräs

images/1/images/1/2018-03/stodmedlem.jpg